­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Swedish Karate Open 2024...

- Bushi var i weekenden 9.-10. marts igen til et af skandinaviens største stævner: Swedish Karate Open 2024, i Kristianstad.

Bushi stillede denne gang med med bare to kæmpere. En enkelt Bronze blev det til denne gang.

De to kæmpere var Albert Leidesdorff i Kata og Alberthe Oxvang, denne gang i Kumite. Albert stillede op i Kata Male Cadet, som var delt op i 2 puljer med 9 i hver.

- Kata:
Til dette års stævne blev kata bedømt på flag og ikke point system som vi har været vant til i en længere periode ved WKF stævner. I første kamp møder Albert en Nordmand. Albert startede ud med Kanku-Sho hvilket er en af hans ynglings stævne Kata`er, som også kan ses i hans udførsel. Han har stor forståelse for hvornår kræften skal vises i Kanku-Sho og hvornår han skal vise sin kontrol gennem de langsomme bevægelser.

Alberts modstander laver Kata`en "Papuren", en Kata fra en anden stilart ved navn Shito Ryu, hvor fokus ligger meget på kontrol af bevægelser og krop. Desværre må Albert se sig slået knebent med en 3-2 sejr på flag til Nordmanden.

Nordmanden ryger desværre ud i næste runde til en overlegen svensker fra samme stilart. Derfor var der ingen opsamling, eller "Repecharge", som det kaldes til stævner.

swedish 2024- Swedish Karate Open 2024 -
- Kumite:
Alberthe stillede op i Kumite Female Junior -59 kg, en pulje med 7 kæmpere. Alle kumite puljer blev på dagen dømt med de nye Youth League regler, hvilket er 1 hoveddommer og 2 hjørnedommere hvor alle har den samme dømmekraft. Hvis en dommer så en scoring eller straf, kan denne vise det ved flag og dermed få hoveddommer til at stoppe kampen og give point, eller straf.

Alberthe har "Bye-kamp" i første runde og er dermed videre til semifinalen fra start. I semifinalen møder Alberthe også en Nordmand. - Før kampen havde Alberthe og Thomas (coach) aftalt at afvente et angreb fra modstanderen og være B-kæmper. Alberthe prøver at lokke angreb fra modstanderen, men må se sig nødsaget til at skifte rolle og blive A-kæmper.

Til at starte med fungerer det ikke helt og modstanderen er klar med et kontra angreb hver gang, hvilket får scoringen til at stå 4-0 til nordmanden. Alberthe skifter angrebstaktik og bruger kombinationsangreb, hvor man kan lukke modstanderens forsvar ned ved, foreksempel at fjerne modstanders forreste hånd og sætte en bagerste hånd mod hoved. Det fungerer rigtig godt og hun får kæmpet sig op og står lige med sin modstander, 4-4, men i allersidste sekund får Nordmanden en scoring mere og derfor taber Alberthe 5-4 men får en flot Bronze.

Alle kæmpere har fået både ris og ros på dagen, derfor ved de også præsis hvad de skal arbejde med når de kommer hjem til Dojo'en igen.

../t.r.
swedish 2024
- Alberthe på podiet med Bronze -
swedish 2024- Alberthe Oxvang en flot nummer tre -
­