­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Hele Danmarks Karatebog er nu endelig landet.

atk 2021
- Længe har den været undervejs. Corona gjorde sit til at forhale processen, men nu i dag er den ankommet. Og på vej ud i til de danske karateklubber.

Karate ATK bogen er Dansk karate forbunds svar på det Aldersrelaterede Trænings Koncept. Forfatterne Tejs Damkjær og Allan Kjærsgaard har gjort sig umage med at komme med forskellige perspektiver på hvordan man griber træningen an, når man underviser børn og unge baseret på den nyeste viden og erfaringer samlet sammen henover to årtier.

- Vi har brugt lidt mere end to år på at skrive og færdiggøre bogen. Men arbejdet er jo startet lang tid før. vi har jo i mange år har været direkte i miljøet, undervist og kæmpet og i den grad været med på frontlinjen. Samtidig har det også klart været en fordel med vores baggrund i både den traditionelle og sportslige verden. Alt sammen har været med til at løfte kvaliteten af det faglige indhold helt op. Fortæller forfatterteamet.
atk fys
- Udviklingsstige fra ATK Bogen -
- Bogen gør dog meget mere end blot at perspektivere træning for børn og unge. Den giver også et detaljeret indblik i hvordan blandt andet teknik og taktik gribes an i de to discipliner kata og kumite. Den tager udgangspunkt i denne udviklingsstige, som viser et eksempel på en progression for en kæmper. Bogens mere end 300 sider samler flere årtiers opbyggede viden, data og erfaringer, og det er forsøgt skrevet i et sprog, som gør det nemt og tilgængeligt for alle.

- Vi rammer mange forskellige områder af det, at træne karate i denne bog. For i den virkelighed vi befinder os i, er det så vigtigt at have for øje, at det drejer sig om helhed. Men også detaljer. Derfor er der gennemgået et væld af studier, og vi har gjort os umage at fremskaffe den nyeste viden som er med til understøtte de forskellige tilgange, fortsætter holdet bag bogen.
Det er dansk karate forbunds håb, at der med denne bog kan inspireres helt ud til fingerspidserne af de danske klubber. Uanset stilart og baggrund. Uanset om den skal bruges til at udvikle i en traditionel retning eller i sportslig retning.

- Vi må sige at det bestemt har været en ære, at skulle forfatte denne bog. Og det er med en stor portion stolthed, men også ydmyghed at åbenhjertigt kunne fortælle om den vej forbundet har taget igennem de sidste mange år. Og vi glæder os meget til bogen åbnes, diskuteres, inspirerer og bruges, fortælles der afslutningsvis.
Hold øje med postkassen og de sociale medier. I den næste tid vil der løbende være info.

Fik du ikke bestilt din bog – så vil der snarest blive gjort tilgængelig på Dansk Karate Forbund hjemmeside, hvordan man bestiller og hvor man kan afhente den. Pris for bogen er kr. 250,-
Bemærk den vil også blive gjort tilgængelig som gratis download.

- Kilde: Dansk Karateforbund

­