­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Tildelt fornem pris for elitearbejde i Dansk Karateforbund...  

- Ved dette års DM i Helsingehallerne blev Bushi`s Chefinstruktør, Erling Marcussen hædret og tildelt en velfortjent pris for sit store arbejde i eliteudvalget i Dansk Karateforbund.

Prisen bliver tildelt for arbejdet med Dansk Karate-Elite, og dermed også det Danske Karatelandshold. Med til prisen fulgte en check på kr. 2.000,- til Dansk karateforbunds hovedsponsor Budoxperten.

Arbejdet med den Danske Karate-Elite omfatter også bruttolandshold i øst og vest, samt den tilhørende landstrænerstab.

Prisen blev overrakt til den store forbundsfest lørdag aften, af Formanden for Dansk Karateforbund: Thomas Bjurring, som roste Erling Marcussen for hans store indsats til fordel for alle i toppen af Dansk Karate.

price em 2015 01
- Eliteprisen lykønskes her af Javier Escalante  -
- Overrækkelsen af prisen blev endvidere senere lykønsket af sekretæren for dommerkomiteen i World Karate Federation (WKF): Javier Escalante som står som repræsentant i Norden for WKF`s dommerstand og uddannelse. Erling Marcussen udtalte efter prismodtagelsen: ”Jeg er stolt og glad for den fornemme pris fra Dansk Karateforbund. Jeg håber snart at kunne arbejde på samme måde med elitemiljø her i vores kommune”.

Han har gennem snart 15 år kæmpet for bedre forhold for Kampsporten i Gribskov kommune, og anderkendelsen af hans arbejde i Dansk karateforbund beviser netop at han besidder evnen til at håndtere miljøet omkring elite og beviser gennem sin lokale karateklub at elite ikke kan stå alene, uden et kæmpe stort arbejde med bredden.

Arbejdet og anderkendelsen i Dansk Karateforbund, samtidigt med at Bushi blev valgt til ”Årets forening 2014” afspejler klart den ildhu han udviser i hans lokale klub Bushi i Helsinge. Her har grundlagde han Bushi i 2008 med 8 medlemmer, ud fra hans overbevisning om hvordan en moderne karateklub skal køres, er de nu langt over 200 medlemmer.

Nye krav fra WKF om plads:
Det er de nye krav om plads som presser på, idet WKF har ændret deres krav til kampareal, således at der nu kræves 12x12 meter. Bushi har 8x16 meter i vores nuværende faciliteter i Kultushusets gymnastiksal. ”Det er ikke muligt for os at træne optimalt under disse forhold op til Danske og Internationale stævner” udtaler Erling Marcussen. De 12x12 meter er vel og mærke arealet til 2 kæmpere – Vi træner ofte 20-30 kæmpere på 8x16m.

Bedre forhold & elitemiljø er et krav:
For at fasteholde kæmpere, skal der være mulighed for socialt samvær, før og efter træning. Er der ikke det rette træningsmiljø vil mange miste interessen hurtigere. ”Alle kender til frafaldsproblematikken i ungdomsårene og der skal gøres noget drastisk for at højne standarden for eliten i kommunen” Konkluderer Erling Marcussen, der i 2014 fik lavet en stor analyse omkring det sociale miljø der kræves i moderne sport, udfærdiget af Lisbeth Noringriis, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, med Speciale i Motivationsprocesser.

Noget for noget, er vores filosofi:
Kampsporten vil så sandelig også give tilbage til samfundet med f.eks. ”Karate på skoleskemaet” som er et projekt som Bushi har præsenteret for Nordstjerneskolen, der har udvist interesse herfor. Samarbejdet "crashede" da den tilligere leder på Nordstjerneskolen ikke var orienteret om et stort underskud. Samlede faciliteter for kampsport kan endvidere huse elite / talentklasser som tilbydes kropsstammetræning (CORE-Træning) om morgenen med b.la. Kampsportinstruktører, mulighederne er mange…

../red.

 
­