­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

Flot "Kick-Off" ved
Ishøj kumite cup 2015.
..


- Så ruller stævnesæsonen igen for Bushi’s karate kæmpere. Sæsonen blev i weekenden indledt i Ishøj, hvor Ishøj Kumite Cup blev afviklet, dette stævne er det største og uden sammenligning bedste internationale stævne. Der deltog ialt 500 kæmpere fra 11 nationer.
 
Bushi viste endnu en gang, at de kan gøre sig gældende blandt de bedste. 11 kæmpere repræsenterede Bushi farverne og de kunne tage hjem med seks medaljer. Tre af disse var af ædleste karat, en enkelt af sølv mens det blev til 2 bronze.
 
Weekendens helt store højdepunkt, stod Laura Lyck og Ida Jensen for, da de sammen med to piger fra Ishøj Karate Klub (Sarah Aakerman og Karoline Blak) stillede op som hold i piger U14. En holdkamp består af 3 kæmpere, som hver kæmper en kamp. Pigerne vandt deres to første holdkampe, mod først et hold fra Norge og herefter mod et finsk.

ishoj 15 03
- Søndagens medaljetagere -

- Dermed var de klar til finale, hvor Greve karates dygtige piger ventede som modstandere. Finalen blev afviklet som en ægte international finale, hvor kæmperne kæmpede i spotlys og med fuld opmærksomhed fra de mange hundrede tilskuere, der var til stede i hallen. Det havde pigerne ikke prøvet før og det var spændende at se om de kunne abstrahere fra det. Ida var først på og efter en meget flot indsats mod Greve’s stærke kæmper, måtte hun se sig besejret knebent med 1-2. Herefter var det Sarah’s tur og hun kæmpede sig flot frem til en 6-4 sejr og dermed skulle alt afgøres i den sidste kamp. Det var Laura Lyck der skulle kæmpe denne altafgørende kamp. Det blev en meget tæt kamp og publikum levede mere og mere med på lægterne som spændingen steg. Efter tidens udløb endte kampen uafgjort 2-2 og dermed skulle der tælles scoringer for finde en vinder. Her havde Ida, Sarah og Laura en mere end Greve og dermed kunne de udråbes som vindere, med mindst mulige margin.
ishoj 15 02
- U14 pigerne øverst på skamlen i hold-kumite -
- Laura Lyck var også i finalen i hendes individuelle klasse. Hun havde vundet hendes indledende kampe sikkert, især pga hendes bedste våben, de meget hurtige hænder. Denne finale startede bestemt ikke som Laura havde ønsket, hendes modstander fik point på alle hendes teknikker, mens Laura havde lidt for meget kontakt og dermed fik straf. Laura kom bagud 5-0 og intet ville rigtig lykkes. Med 18 sekunder tilbage, skulle hendes modstander tilses af lægen og denne pause brugte Laura meget klogt. Hun tænkte situationen igennem og kom frem til at det var på tide at finde fokus igen og få lavet nogle effektive teknikker. Da kampen startede igen, overraskede Laura modstanderen med et smukt baglæns cirkelspark der giver 3 point. Med 14 sekunder tilbage og nu kun 3-5, kunne det nås. Da kampen igen blev sat igang, fintede Laura modstanderen ved foregive en håndteknik, hvorefter hun igen satte et fantastisk flot og præcist spark. Dermed havde hun vendt det hele på hovedet til 6-5 og med kun få sekunder tilbage kunne hun forsvare sejren hjem. Et helt unikt comeback, som bare understreger at Laura er et af Danmarks allerstørste talenter.
 
- 10-årige Sebastian Nastasijevic var den tredje Guldvinder denne weekend. Sebastian var ellers på en hård opgave mod mange stærke kæmpere, som generelt er en del større end den lille fighter. Men Sebastian har bare noget de andre ikke har og det er en vilje af stål. Med denne vilje kæmpede Sebastian sig med fire sikre sejre i de indledende kampe frem til guldkampen. Her ventede en kæmper fra Holstebro, som på hans vej til finalen havde vundet mange store sejre og havde i det hele taget scoret rigtig mange point. Med dette i tankerne gik Sebastian lidt afventende til værks. Men allerede efter kort tid, lyste fighterhjertet op og Sebastian begyndte at angribe klogt. Alt hvad han kunne af teknikker blev fyret af og det meste lykkedes, så til sidst kunne han juble over en flot 4-1 sejr. 
- Rasmus Mortensen i Cadet –63 kg havde ligeledes kæmpet dig frem til finalen, men pga en meget hård medfart i semifinalen, fik han startforbud af lægerne.

Rasmus ville meget gerne have kæmpet finalen, da han havde haft næsten 10 timers pause efter de indledende kampe, men kæmpernes sikkerhed tages meget alvorligt og da lægerne frygtede Rasmus havde fået en lille hjernerystelse, måtte han slukøret nøjes med en flot sølvmedalje.
 
Bronzemedaljerne blev vundet af Amalie Bengtson piger 10 år og Victor Jay senior –67 kg. Begge kæmpere havde desværre tabt deres semifinaler, men rejste sig og vandt bronzekampene sikkert. Victor Jay er netop rykket op i seniorklassen som gemmer på meget rutinerede landsholdskæmpere, så Victors bronze er fornem præstation i den klasse.
 
Bushi kan herefter se tilbage på en forrygende weekend, der er startet præcis som sidste sæson sluttede. Nemlig med masser af succes.

/red.
ishoj 15 01- Lørdagens pokaler
stod Victor og Rasmus for -
­