­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Shobu Ippon Tournament 2023...

- Lørdag d. 27. maj deltog bare tre kæmpere fra Bushi i et stævne arrangeret af "Shobu Ippon Danmark". - Igen et par afbud på dagen, tre stk`s ialt...

Hermed afslutter Bushi endnu et godt karate-forår 2023, med masser af gode oplevelser ved stævner i Danmark, Sverige og Tyskland, men så sandelig også i klubbens lokaler i Kampsportscenteret. hvor der har været mange mennesker forbi ved arrangementer, b.la. Dansk Karateforbunds store dommerseminar i januar måned.

Shobu Ippon stævne:
Der var igen i år gjort rigtig meget ud af udsmykningen med flag og bannere, ved dette femte Shobu Ippon Tournament. Shobu Ippon Danmark var vært ved dette åbne karatestævne, hvor alle organisationer og stilarter er velkomne, fra både ind,- og udland.

Shobu Ippon er kendt som den originale traditionelle form for "Frikamp" i Karate. Meningen er, at en kamp afgøres med et enkelt slag, eller spark. På Engelsk kaldet: "One Blow - One Kill"...

ippon tournament 23- Flotte pokaler er altid et hit, som her (foto: Karatenews) -
- Mange mener at den moderne form for "Sportsrelateret Karate" ikke er den "Ægte" kamp, men blot lavet for at gøre det mere publikum-venligt.
 

 De tre kæmper fra Bushi stillede op i både Kata og Kumite:

 - Albert Leiesdorff vinder Guld i Kata efter 4 flotte kampe i klassen: Kata 10.-4. kyu // drenge & piger 12-15 år. Albert valgte kata`en Enpi i finalen og scorede den højeste karakter 19.4...

- Alberthe Oxvang deltog i både Kata og Kumite. Hun taber knebent sin første "Kamp" i Kata. Hun er tydelig nervøs, så måske var det nerverne der spillede ind?
I Kumite deltager hun i klassen: Piger 3. kyu-Dan // 14-15 år. Her vinder Alberthe sin første kamp 1-0, efter en meget jævnbyrdig kamp.  Anden kamp er også meget jævnbyrdig, og begge kæmper er igen meget afventende og venter "kun" på at lave den populære "kontra-scoring", når den anden angriber. I kampens sidste sekunder blir der så lavet en meget tvivlsom scoring, som gør at hun taber kampen 0-1.

Silas Christensen deltog i klassen: Kumite 3. kyu-dan // mænd 16-18 år. Efter en jævnbyrdig kamp med mange førsøg må Silas se sig slået med resultatet 0-1. I Shobu Ippon er der ikke opsamlingskampe om Bronze, så Silas var dermed ude. Shobu Ippon er såkaldt "Vind - eller forsvind" kampe.

Alt i alt en god dag for udviklingen i Bushi og en punktum for forårets stævner i ind og udland.

ippon tournament 23- Albert Leidesdorff øverst på skamlen igen -
- Det sjette Shobu Ippon Tournament vender tilbage i 2024, og der meldes nok snart en dato ud for næste års event, og arrangørerne håber på, at endnu flere klubber har lyst til at deltage i et Dansk traditionelt Karatestævne med høj kvalitet, og være sammen med andre karate-folk, som brænder for de gode traditionelle værdier. Godt at samarbejdet mellem klubber og stilarter, endelig løsner op. Godt for elever, klubber og Karate, generelt i Danmark.

- De to sidste event i Bushi, inden sommerferien, er vores Pensumlejr d. 10.-11. juni og Kyu-Gradueringen d. 17. juni, hvor der efter en lang dag med graduering, er arrangeret fællesspisning, hygge og godt humør.

Rigtig god sommer.. /red.

ippon tournament 23 - Som billedet viser: En noget tvivlsom scoring på Alberte i kampens sidste sekunder -
ippon tournament 23 - Dagens coachhold på plads i hallen, som altid (foto: Karatenews) -
ippon tournament 23- Alberthe Oxvang ved "Line-Up" i Kata-Klassen -
­