­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Senior VM 2016, Linz Østrig - Dagbog...

- Opdateret 31.10 kl. 15.40

Dag 1. tirsdag d. 25.10:

- Tirsdag statede med en fælles træning for landsholdet i lidt over en times tid kl. 11.00 i en opvarmet telt-træningshal opsat specielt til lejligheden som stødte op til eventhallen.

De Danske kæmpere er skadesfri og opsat på at give sig max ved dette VM, da rammerne for udtagelse til det kommende OL i Tokyo 2020 ikke er fastsat. Der er observatorer fra IOC  som overvåger dette VM.

wkf seniorvm 2016
 
vm linz 01- Det Danske landshold efter formiddagens træning -
- Ved firetiden kom listerne for morgendagens grupper. Philip Carlsen skal møde Tunesien i første kamp. Kampstart for senior +84 kg er kl. ca. 12.00.

Åbningsceremonien startede kl. 18.30 og var færdig ved halvni tiden. Hurtigt tilbage på hotellet for briefing før morgendagens kampe. Alle kæmpere er virkelig klar til at gi' sig maksimalt ved dette første VM hvor Karate er en officiel olympisk diciplin. Senior VM 2016 er i gang for alvor nu...
vm linz 02 - Imponerende åbningsceremoni, aldrig set større -
Dag 2. onsdag d. 26.10:
- Første dag med Danskere på tatamien, starter med Frederikke Bjerring i Kata. Frederikke vinder første kamp mod Island, men må dersværre se sig slået i næste kamp mod Hviderusland.

Næste kæmper er Philip Carlsen fra Bushi, som møder en stærk kæmper fra Tunesien, som er rigtig hurtig med sin forreste hånd og får sat et par hurtige scoringer. Philip forsøger at ændre taktik, men forsøgene på at komme tilbage i kampen lykkedes desværre ikke og kampen ender 0-6. Senere taber Tunesien til Iran, som går i finalen og mulighed for opsamling er derfor udelukket.

Michel Corbalan er næste kæmper, som møder Frankrig. Frankrig er meget stærke på Kumite-siden og Michel taber desværre, ligesom Philip, også sin første kamp.

Dina Jensen vinder 2-1 over Serbien i en meget tæt kamp, men møder Iran i næste kamp er bliver slået 0-1.

Finaleplads til Katrine Pedersen:
- Katrine Pedersen står overfor Tyrkiet i første kamp og vinder trods sifrene 2-3, da modstanderen bliver skadet i højre knæ og må trække sig. Korea er næste modstander som Katrine overbevisende besejrer med 6-0. Sidst i kampen sætter Katrine et hårdt spark i maven, så kampen afsluttes med Danmark som vinder, dan Korea trækker sig.
I de næste kampe er Katrine "flyvende" og vinder over Chile 1-0 og Bosnien 0-0 (afgøres på flag, 5-0 til Danmark) Kampen om at komme i VM finalen er mod ærkerivalen Gitte Brunstad fra Norge, som vandt VM sølv i Bremen i 2014. Heller ikke Norge formår at stoppe Katrines vilje og kamp mod medaljerne. Katrine læser overbevisende et hvert træk fra Gitte og sætter scoring i hvert forsøg fra hende. Kampen slutter overbevisende 4-1 til en Dansk kæmper der med tårer i øjnene slet ikke forstår at hun står i en VM finale mod Østrig på lørdag.

Jonas Pallesen står overfor Equador i sin første Kamp. Jonas lægger en stærkt pres fra starten, som kæmperen uheldigvis læser rigtig godt og formår at sætte to scoringer i kontra. Kæmpen slutter til stor frustration for Jonas, 0-2.
vm linz 03 - Det Danske Kata hold ved VM -
Dag 3. torsdag d. 27.10:
- Angela Zaqoomi er tidligt på gulvet kl. 09.00 torsdag morgen mod Vietnam. Vietnam er super stærk og vinder 0-4 og går videre, frem til kampen om at gå i finalen, hvor hun desværre taber. Det betyder ingen chance for kampen om Bronze.

Johanna Nordh møder Østrig, foran sit hjemmepublikum, hvor hun taber 0-2.

Timm Neve vinder sin første kamp mod Armenien 3-1, hvor han i sidste sekund sætter et 2-point spark til kroppen og vinder. Næste kamp er mod Portugal, som han desværre taber 0-1

Casper Lidegaard kæmper i sin første kamp med Venzuela, som ender med sifrene 1-1 og skal afgøres på flag. Dommernes flag er 1-4 til Venzuelas fordel og Casper taber kampen trods en fornem indsats.

Amalie Poulsen står overfor Egypten som er virkelig stærke. Amalie taber 0-6 efter at Egypten sætter et  3-point spark til hovedet med kun 40 sekunder tilbage. Amalie prøver at komme til afslutning og igen sættes der en 3-point scoring til kampens resultat 0-6.

Dagen sidste klasse er Kata hold for kvinder hvor Danmark har Frederikke Bjerring, Caroline Dalgård og Rikke Linck. De møder Island i første holdkamp hvor de vinder overbevisende med dommerflag 5-0.
Næste holdkamp er mod et sammentømret og erfarent hold fra Croatien, hvor de desværre må se sig stået med dommerstemmerne 0-5.
vm linz 04
- Det Danske Kumitelandshold fredag morgen -

Dag 4. fredag d. 28.10:
- Første hold fra Danmark er Senior damer som skal møde Equador som første modstander. Damerne taber desværre alle tre kampe med Equador, og må derefter håbe på at de kæmper sig frem til finalen, så der er mulighed for opsamlingskampe om bronzemedaljer. Desvørre bliver Equador slået ud af Frankrig i den allersidste kamp om finalepladsen.

Danmarks kumite hold bestor af: Jacob Diaz, Jonas Pallesen, Timm Neve, Matthias Pedersen, Michel Corbalan, Casper Lidegaard og Philip Carlsen fra Bushi. Danmark møder makadonien i første holdkamp, som de besejrer med to vundne kampe, to uafgorte og en tabt.

Næste modstander er Tyskland, som vandt sølv, foran hjemmepublikum, ved sidste WKF VM i Bremen 2014. Opgaven skulle også vise sig at være for svær for det Danske hold, idet Tyskland vinder tre, og en uafgjort kamp.

Håbet om at komme i opsamling brast, da Tyskland taber til Japan i kampen om finalepladsen. Tilbage står kun Danmarks store overraskelse lørdag, Hvor Katrine Pedersen skal kæmpe om den ypperste titel af alle: Nemlig WFK Verdensmester.

vm linz 05
- Medaljeceremoni på Live TV og storskærm i hallen -

Dag 5. lørdag d. 29.10:
Finaledag hvor Danmarks første VM finale i mange år skal afgøres. Kampen står mod Alisa Buchinger fra Østrig. Vi ved det bliver en svær kamp foran en udsolgt hal, fyldt til bristepunktet med Østrigere der hepper på deres landsmand/kvinde. Der er brugt timer på at finde den helt rigtigt strategi, ved blandt andet at se video fra hendes tidligere kampe og analysere ud fra det.

Kl. ca. 12.40 Står Danmarks kæmper Katrine Pedersen i rampelyset på den ophævede tatami og er klar til den største udfordring i hendes karierre. Østrig sætter første scoring i kampen, samtidig med at Katrine sætter teknik og Coach Bo Pedersen trækker videokort. Herefter er der et dommerpanel der anyserer video fra kampen for at se om der er scoring eller ej. Dommerpanelet godkender scoring fra Danmark og stillingen er 1-1. Herefter sætter Østrig en to-pointscoring og kommer foran 3-1. Katrine er derfor nødt til at satse, men foran hjemmepublikum er det meget svært og Alisa Buchinger sætter kontra-scoringer i Katrines forsøg på at komme tilbage i kampen og VM finalen slutter 6-1 til Østrig.

Danmark må se sig besejret i VM finalen og slutter med en velfortjent WKF VM Sølv til Danmark. Netop denne medalje er Guld værd i forhold til støtte fra DIF og Team Danmark, med hensyn til evt. afsætning af midler hen imod OL i Tokyo 2020.

Et KÆMPE tillykke til Katrine Pedersen fra Bushi og hele den Danske delegation.

/red.

­