­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Sommergraduerings "Hattrick"...

- Juni måned er præget af nervøsitet og spænding, frem mod sæsonens afsluttende Karate-Eksamen, i Karatesprog kaldet graduering. Graduering, fordi graden af det indlærte karate skal vises og præsteres foran et panel af eksaminatorere og klubinstruktører. Denne gang skulle der hele tre marathon dage til før alle prøverne var overstået.

Næsten 150 medlemmer af Bushi har nemlig gennem de sidste måneder trænet intenst for at kunne opfylde de strenge krav til graduering som Shotokan stilarten stiller til udøverne overfor.

gradu june 2016 01
- Børnene fra Shotokids viser stolt deres flotte nye bælter frem -

- Mange medlemmer havde sved på panden af nervøsitet inden gradueringen. Men det skulle heldigvis vise sig, at der ikke var grund til de store bekymringer. Alle viste det bedste karate de havde lært. Flere overaskede panelet og viste storform og stilsikkerhed på dagen og høstede også mange roser fra deres Sensei, da de stolt fik overrakt deres nye bælte.

De sidste sortbælte gradueringer viser en tydelig tendens til at SKIF Karate er i en god udvikling, således at der er strammet alvorligt op på kravene til bælteprøverne siden hovedsædet i Japan har skiftet chef for det tekniske niveau på verdensplan, derfor kræves der mere af eleverne til prøverne. Det gælder selvfølgelig også i Danmark.
gradu june 2016 06
- Lokalerne i Helsinge er tydeligt alt for små til begivenheder som denne -
- Shotokan stilarten giver mulighed for en udvikling for den enkelte elev, som langt overstiger deres egne forventninger og gradueringerne beviser at man behøver ikke at kunne løfte flere hundrede kilo for at være med, det er teknik, balance, koncentration og massere af træning som er afgørende for at den enkelte. Som eksaminator stod Bushi`s Chefinstruktør Erling Marcussen, og Philip Carlsen. Også instruktørerne fra Bushi deltog aktivt i gradueringen og var selv med til at vurdere deres egne elever ud fra et nøje tilrettelagt "Bushi pensum", som er tilrettet specielt til Organisationen Bushi, så det omfatter både traditionelle og sportslige præstationer. Pensum i Bushi omfatter også gennembrydning med de bare næver, for de højeste grader.
gradu june 2016 02
- Børn og Ungdomshold -
gradu june 2016 03
- Voksen og familiehold -
gradu june 2016 04
- Nye grader til holdet fra Halsnæs -
gradu june 2016 05
- Elever fra Holbæk på gradueringens tredje dag -
- "Elever på voksen og familieholdet har været med til at skabe en unik oplevelse af samvær som vi kun kan ønske alle andre også skal være med til. Hos os er Karate er ikke kun en kampsport, hos i Bushi er det blevet en familie begivenhed at træne Karate og det er vi faktisk temmelig stolte af" - Udtaler klubbens Sensei Erling Marcussen Det er derfor en stolt Sensei der ønsker alle sine graduerede elever tillykke med de nye grader og takker alle for den store træningsindsats som Bushi`s instruktørgruppe i har leveret de sidste måneder.

/red.
­